KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS PUISTOSSA

Huvipuistossa noudatetaan COVID-19-viruksen johdosta viranomaisten määräyksiä sekä suoritetaan lisätoimenpiteitä turvallisen huvipuistopäivän varmistamiseksi. Erityistä huomiota kiinnitetään turvaetäisyyksiin sekä hygieniaan. Huvipuiston alue on verrattain laaja suhteessa noin 40 000:n vuosittaiseen vierailijaan, joten turvaetäisyydet ovat laajat. Asiakasmääriä kuitenkin tarkkaillaan, ja niitä rajoitetaan tarvittaessa. Mahdollisista rajoituksista tiedotetaan erikseen.

Puistossa noudatetaan normaaleja aukioloaikoja. Kaikki myyntipisteet palvelevat normaalisti ja kaikki laitteet ovat käytössä, mutta kapasiteettia rajoitetaan tarvittaessa.

Asiakkaille näkyvin muutos on se, että samoihin laitevaunuihin otetaan ainoastaan saman seurueen jäseniä. Suurimmassa osasssa ajolaitteita vaunut sijaitsevat jo luontaisesti riittävän kaukana toisistaan. Lopuissa poistetaan osa istumapaikoista käytöstä. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi Miami, Hully Gully- ja mustekalakaruselli. Puistoprinsessat eivät toistaiseksi palvele. Myös asiakasgrillit ovat pois käytöstä. Jonotusalueilla on merkinnät turvaetäisyyksien huomioimiseksi.

Puiston siivousta on lisätty, ja pinnat pudistetaan sekä desinfioidaan säännöllisesti. Asiakkaille on mahdollisuus desinfioida kädet useissa pisteissä ympäri puistoa. Käsienpesumahdollisuudet löytyvät WC-tiloista.

Vieraillessasi puistossa noudata hyvää käsihygieniaa. Muista turvavälit. Pidä vähintään 1-2 metrin etäisyys muihin seurueisiin myös laitteisiin jonottaessa. Käytä kertakäyttöliinaa, mikäli yskit tai aivastat. Jos sellaista ei ole saatavilla, peitä suu hihalla tai kyynärtaipeella. Älä tule puistoon, mikäli olet sairaana. Oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha ja vatsaoireet.

Puisto seuraa tarkasti epidemian etenemistä ja reagoi nopeasti tilanteen muuttuessa.

Turvallista huvipuistopäivää!